Per gaudir del cel, de l’aigua i de la natura

El Montsec és el paratge ideal per gaudir del cel a través del Parc Astronòmic Montsec (PAM), una finestra oberta a l’univers que acosta el visitant a l’apassionant món de la ciència i al descobriment de l’origen de la vida. Les serres, en el seu conjunt, són els paratges ideals per als excursionistes que volen fruir d’una naturalesa esquerpa, però excepcionalment bella. Molts espais semblen creats per fer-hi llargues caminades a peu, a cavall o en bicicleta. La pesca és ideal per reposar i gaudir de les aigües tranquil·les i del silenci. La caça, sobretot d’aus, també hi és present en molts espais vedats.

Per practicar emocionants esports d’aventura

Paradís per a la pràctica dels esports d’aventura com el vol lliure i el parapent a les valls d’Àger i de Meià, l’escalada als espadats de Terradets, roca Regina, la roca dels Arçs o Sant Llorenç; l’espeleologia a les coves i avencs del Montsec i el barranquisme a l’impressionant Forat de Bulí.

L’aigua és el marc ideal per a la pràctica d’esports com el piragüisme, el surf de vela, les motos aquàtiques… en els marcs incomparables dels embassaments de Camarasa, Canelles, Santa Anna, Sant Llorenç i Rialb.